The Green Quest25 mei '16 23:24

Green Team aan de slag met ProRail

Auteur: BNR Webredactie

ProRail is de nieuwe missiekandidaat van The Green. Met behulp van een technisch team, de deskundigen van het Green Team én het Nederlands publiek, wil het bedrijf de volgende stap zetten richting klimaatneutrale kantoorgebouwen en een duurzamer spoorbeleid.

The Green Quest en ProRail hebben twee concrete duurzaamheidsdoelstellingen geformuleerd. Zo moet het hoofdkantoor van ProRail en de verkeersleidingspost in Utrecht klimaatneutraal worden. Daarnaast wil ProRail dat de ‘spoorbaan van de toekomst’ nul op de meter heeft staan, dat wil zeggen dat ProRail bijvoorbeeld alle seinen, wissels en overwegen energieneutraal bedienen, door evenveel op te wekken als te gebruiken.

Kimaatneutraal en energiebesparing

De spoorsector heeft nu jaarlijks een CO2- voetafdruk van bijna 1000 kton. ProRail verbruikt op dit moment jaarlijks ongeveer 1100 Terajoule aan elektriciteit, gas en warmte. Dat is gelijk aan het energieverbruik van 15.000 huishoudens. ProRail wil in 2020 30% minder energieverbruik dan in 2005 en de CO2 afdruk van het spoor nog verder verlagen. Ook het energieverbruik moet in 2020 met 30% zijn verminderd en bovendien 100% duurzaam zijn.

Uitdaging

Het Green Team bereidt zich voor op een grote uitdaging bij ProRail. Tijdens de kick off op 26 mei zullen zij verder in gesprek treden met de directie en het missieteam van het bedrijf. Daarbij is ook een belangrijke rol weggelegd voor zowel de medewerkers van ProRail als het Nederlandse Publiek. Zij worden ook uitgenodigd met ideeën te komen die ProRail en The Green Quest helpen de doelstellingen te verwezenlijken. Op donderdag 7 juli zal het Green Team zijn ideeën en een plan van aanpak presenteren.

Doe mee

Heb jij een goed idee? Tweet deze met #thegreenquest of stuur een e-mail naar thegreenquest@fd.nl . Daar vind je ook meer informatie over de duurzame zoektocht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen