The Green Quest24 jun '16 10:21Aangepast op 11 jul '16 11:41

Mark Beumer: ‘Duurzame ontwikkelingen gaan sneller dan we denken’

Auteur: Ruth Van der Vlugt

Van het terugwinnen van remenergie tot het efficienter analyseren van de milieu-impact. The Green Quest projectleider Mark Beumer heeft met deze oplossingen vertrouwen in een succesvolle afronding van de missie bij ProRail: '0 op de meter wordt al snel mogelijk'.

Mark Beumer
Mark Beumer (Jeroen Oerlemans)

Het enthousiasme van Beumer spat er vanaf wanneer de projectleider van The Green Quest praat over de missie bij de spoorbeheerder. Beumer: ‘Met deze achtste missie van The Green Quest hebben we nóg ambitieuzere doelstellingen gezet. Prorail droomt van nul op de meter voor energie en materialen. Een ambitie waarvan wij drie jaar geleden nog niet hadden kunnen denken dat we dit uiteindelijk zelfs zouden kunnen realiseren’.

Volgens Beumer geeft die ambitie de ‘volwassenheid’ van The Green Quest aan. ‘Het bewustzijn bij bedrijven is gecreëerd, maar het vertaalt zich nog te weinig naar acties. Dat is geen onwil, maar vaak onmacht. Met het team van The Green Quest kunnen wij dat extra steuntje in de rug geven’.

Mark Beumer is met het technische team al wekenlang bezig bij Prorail. ‘We zijn gestart met een 0-meting om de situatie bij Prorail goed in kaart te kunnen brengen. Door zoveel mogelijk data te verzamelen hopen wij inzicht te kunnen krijgen in hoe het spoor van de toekomst eruit kan komen te zien.’

Beumer is trots onderdeel te zijn van het project: ‘Het is 5 voor 12. We moeten niet alleen die duurzame omslag maken voor onze kinderen, maar ook voor onszelf.’ Beumer benadrukt dat er nu actie ondernomen moet worden: ‘ Het is hier en nu een probleem, maar de ontwikkelingen gaan snel. Zonne-energie verdubbelt, het bewustzijn groeit. Dat belooft nog veel voor in de toekomst’.

Heb jij ideeën over hoe ProRail ingezet kan worden als grondstof voor een nieuw product, twitter dan #thegreegquest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen