Wereldveroveraars21 feb '12 14:31

De wereld veroveren met stroopwafels

Auteur: Harmen Simon Teunis

Het gaat goed met de stroopwafels van Wereldveroveraar Joost Kling. Afgelopen week tekende hij een overeenkomst met een Amerikaanse investeerder.

Door deze overeenkomst krijgt zijn bedrijf EatDutchWaffles vaste grond op Amerikaanse bodem.

"Het is een heel mooie stap om verder te gaan. Wij zijn ons bedrijf gestart in Amerika en het gaat heel goed. Zo goed zelfs dat we graag met grotere partijen in contact wilden komen", zegt Kling bij BNR Zakendoen met Frits Huffnagel.

Kling: "Maar dat ging niet lukken. Want als zij ook zaken met ons zouden willen doen, hadden we niet de financiële armslag om die producten te leveren. Omdat er een hoop voorgefinancieerd moet worden. Daarom moesten we op zoek naar een investeerder en die hebben we gelukkig gevonden. Dat betekent dat we weer de volgende stap kunnen maken."

Hoe doen onze ondernemers het in het buitenland? Wat is er voor hen over de grenzen te winnen? Maar ook: welke valkuilen komen ze tegen? Het FD en BNR volgen een jaar lang 10 ondernemers die de wereld veroveren. Joost Kling is eigenaar van EatDutchWaffles en verwacht de eerste container stroopwafels al heel snel naar de VS te veschepen.

Lees meer op Wereldveroveraars.nl


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen