ANP15 mrt '13 17:43

Onderwijzer krijgt beroepsverbod na ontucht

ARNHEM (ANP) - Een 43-jarige onderwijzer uit het Gelderse Wijchen moet 2 jaar de cel in, omdat hij zich lange tijd schuldig heeft gemaakt aan ontucht met jonge meisjes die bij hem op school zaten. Hij moet zich verplicht laten behandelen in een forensisch psychiatrische kliniek en mag 8 jaar lang het beroep van onderwijzer op een basisschool niet uitoefenen.

Dat heeft de rechter in Arnhem vrijdag bepaald. De Wijchenaar kreeg 3 jaar opgelegd, waarvan een jaar voorwaardelijk, en een proeftijd van 5 jaar. Verder moet hij een schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffertjes.

De onderwijzer werkte op basisscholen in Puiflijk en Druten. Daar pleegde hij ontucht met kleine meisjes. Soms maakte hij daarvan filmpjes. Ook filmde hij hen in kleedkamers en in de gymzaal. Op zijn computer vond de politie bovendien kinderporno.

De rechter vond een aantal verklaringen over de onderwijzer niet betrouwbaar genoeg. Ook is gebleken dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Daarom kreeg de man minder straf dan de 4 jaar cel met een proeftijd van 10 jaar die de officier van justitie tegen hem had geëist.

Gerelateerde artikelen