10121 jan '16 16:05

Schultz: bouwverbod in kustgebied blijft

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het bouwverbod voor het kustgebied blijft gehandhaafd.

ANP
ANP

Dat zei minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) donderdag in de Tweede Kamer. Er is veel onrust over haar kustplan. Een petitie tegen meer bebouwing aan de kust werd al meer dan 100.000 keer getekend.

De bewindsvrouw wilde in het kort voor de kerst gelanceerde plan het bouwverbod voor het kustgebied opheffen. Ze heeft na de ,,enorme discussie en onrust'' die over haar plannen zijn ontstaan besloten om het bouwverbod te laten staan. ,,Ik zal niet aan het bouwverbod tornen.''

Schultz zei eerder dat er misverstanden zijn ontstaan over haar plan. Ze gaat met belangenorganisaties, gemeenten en provincies overleggen en zal geen onomkeerbare stappen nemen. Door haar plan wordt de ruimtelijke ordening overgelaten aan gemeenten en provincies.

Kustplan

Voor de PvdA gaat het handhaven van het bouwverbod niet ver genoeg. De coalitiepartner wil dat het hele kustplan wordt ingetrokken, zei Albert de Vries. Hij zei ,,compleet verrast'' te zijn door het voorstel van Schultz. Hij wil niet dat ,,de deur op een kier wordt gezet voor projectontwikkelaars''.

Hayke Veldman van de VVD vindt dat de minister de verwarring over haar plan moet wegnemen. ,,Niemand wil dat de kust wordt volgebouwd.'' Hij noemde het een ,,goed besluit'' om het bouwverbod te handhaven. D66, GroenLinks SP en Partij van de Dieren keerden zich tegen het plan van Schultz.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen