10124 jan '16 14:06

Knot: meer bezorgd over Rusland en Brazilië

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De economische malaise in opkomende landen als Brazilië en Rusland is meer zorgwekkend dan de afkoeling van de economie van China.

ANP
ANP

Dat heeft president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) gezegd in het televisieprogramma Buitenhof.

De laatste tijd hebben de zorgen over China geleid tot grote onrust op de aandelenmarkten. ,,Er is veel onzekerheid over de richting waarin de Chinese economie uitgaat. Maar eigenlijk is de transitie die China ondergaat van een veel op export en overinvestering gedreven groeimodel naar een meer op binnenlandse vraag en consumptie gebaseerde economie iets waar we al meer dan tien jaar om vragen.'' Volgens Knot is er sprake van een meer algemene zorg over de opkomende markten. ,,De situatie in landen als Rusland en Brazilië is veel zorgwekkender.''

De sterk gedaalde olieprijzen zorgen volgens Knot weliswaar voor extra druk op de inflatie, maar zijn tegelijkertijd voor de economie van de eurozone ,,fantastisch nieuws'', aldus de centralebankpresident. De burgers van de eurozone krijgen daardoor extra koopkracht en dat helpt het economisch herstel op gang te houden, stelde hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen