10111 feb '16 13:13

Werkloze Boulahrouz stopt met voetballen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Khalid Boulahrouz heeft officieel een punt gezet achter zijn voetbalcarrière.

ANP
ANP

De 34-jarige verdediger zit sinds zijn vertrek bij Feyenoord zonder club en heeft de hoop op een nieuw avontuur opgegeven. ,,Met de tijd zijn andere dingen voor mij belangrijker geworden, zoals mijn kinderen'', zegt Boulahrouz donderdag tegen Helden. ,,Ook zonder voetbal ben ik een gelukkig mens.''

Het aflopende contract van Boulahrouz bij Feyenoord werd afgelopen zomer niet verlengd. De spijkerharde verdediger werd sindsdien wel af en toe gepolst, onder meer door clubs uit Italië en India, maar ging daar niet op in. ,,Ik denk niet dat ik dit leven nog een jaar had kunnen opbrengen. Ik ben ook niet klaar met het spelletje zelf, maar met het leven eromheen. Het reizen, de hotelkamers, alles wat erbij komt kijken'', aldus de 35-voudig international van Oranje, die meedeed aan de WK's van 2006 en 2010 en EK's in 2008 en 2012.

In de beruchte, bikkelharde achtste finale van het WK in 2006 tegen Portugal werd Boulahrouz met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Het verloren duel met de Portugezen was het eindstation van Oranje in Duitsland.

Twee jaar later was de verdediger tijdens het EK weer een van de meest besproken spelers nadat het toernooi van het Nederlands elftal werd overschaduwd door de dood van zijn te vroeg geboren dochter. Ondanks het persoonlijke leed bleef Boulahrouz bij Oranje tot de verloren kwartfinale tegen Rusland. De verdediger uit Maassluis, bijgenaamd 'De Kannibaal', speelde voor RKC Waalwijk, Hamburger SV, Chelsea, Sevilla, VfB Stuttgart, Sporting Portugal, Bröndby en Feyenoord.

Gerelateerde artikelen