10112 feb '16 22:13

Late zege FC Utrecht in Leeuwarden

Auteur: ANP Nieuws

LEEUWARDEN (ANP) - Ook onder de nieuwe trainer Sipke Hulshoff heeft SC Cambuur geen einde kunnen maken aan de negatieve serie.

ANP
ANP

De ploeg verloor vrijdag in eigen huis met 2-0 van FC Utrecht en leed daarmee de zesde nederlaag op rij. Mark van der Maarel en Sébastien Haller kopten de bezoekers in de slotfase naar de zege.

De dinsdag opgestapte trainer Henk de Jong werd in de twaalfde minuut met een staande ovatie en gezang door het publiek bedankt voor zijn inspanningen om de club uit de degradatienood te helpen. Aan de van assistent tot hoofdcoach gepromoveerde Hulshoff de taak het tij te keren, maar dat lukte bij de eerste poging vrijdag dus niet.

De eerste helft in Leeuwarden telde meer opstootjes en keiharde duels dan kansen. De beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Kevin van Veen zag zijn vrije trap onder de lat vandaan getikt worden door doelman Robbin Ruiter. Aan de andere kant legde Nacer Barazite terug op Patrick Joosten, maar diens schot werd geblokt door Tom Hiariej. Namens Cambuur schoot Jack Byrne op de vuisten van Ruiter, waarna de doelman uit de daaropvolgende hoekschop maar net kon redden op een kopbal van Marvin Peersman.

Harde wedstrijd

De harde wedstrijd eiste nog voor rust z'n tol aan beide kanten. Yassin Ayoub moest zich na een beuk in de zij laten vervangen door Andreas Ludwig, terwijl Martijn Barto met bebloed gezicht het veld verliet voor Rai Vloet.

Ook Utrechter Rico Strieder moest zich aan het hoofd laten behandelen na een elleboog van Vloet, waarna Utrecht-trainer Erik ten Hag er klaar mee was. ,,Jullie moeten de veiligheid van de spelers waarborgen", riep hij boos tegen de vierde man en scheidsrechter Bas Nijhuis, die Vloet 'slechts' geel had gegeven.

Utrecht, dat met drie nederlagen op rij ook niet echt in vorm was, begon sterker aan de tweede helft. De bezoekers werden echter nauwelijks echt gevaarlijk, totdat Van der Maarel in de slotfase raak kopte uit een voorzet van Ludwig. Kort daarna maakte Haller eveneens met het hoofd 0-2 uit een hoekschop van Barazite.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen