10114 feb '16 18:42

PSV rekent eenvoudig af met NEC

Auteur: ANP Nieuws

NIJMEGEN (ANP) - NEC heeft zondag geen einde kunnen maken aan de sterke reeks eredivisiewedstrijden van PSV.

ANP PRO SHOTS
ANP PRO SHOTS

Voor de verrassend sterke promovendus uit Nijmegen lonkte de derde plaats in de competitie maar de ploeg van trainer Ernest Faber verloor in De Goffert van de landskampioen: 0-3. Uit de zes competitieduels na de winterstop heeft PSV de volle buit behaald.

PSV-trainer Phillip Cocu koos tegen NEC weer voor zijn vertrouwde speelwijze nadat hij een week geleden tegen FC Utrecht was gedwongen om zich aan te passen aan de tegenstander. Met twee vleugelaanvallers (Luciano Narsingh en Jürgen Locadia), vier verdedigers en drie middenvelders ging PSV weer uit van eigen kracht.

Bij NEC keerde Rens van Eijden terug nadat een transfer naar Dinamo Moskou was afgeketst. Zijn rugnummer was inmiddels vergeven, maar de aanvoerdersband mocht hij wel weer aantrekken.

Contract

NEC moest de veelbesproken topschutter Christian Santos missen wegens een schorsing nadat een week geleden nog ophef over hem was ontstaan omdat Faber de Venezolaanse aanvaller niet mocht opstellen omdat hij weigert zijn contract te verlengen. Zijn vervanger Joey Sleegers kreeg in de eerste helft de beste kansen maar zijn pogingen werden gered door doelman Jeroen Zoet.

En hoewel NEC sterk aan de wedstrijd begon, kwam PSV op voorsprong. Met de voorzet die hem zo geliefd maakt in Eindhoven, stelde Jetro Willems spits Luuk de Jong in staat om raak te koppen.

Van Ginkel

Na rust ging PSV op zoek naar een ruimere marge maar had daar veel kansen voor nodig. Locadia was al twee keer dichtbij geweest toen hij in de 67e minuut raak kopte. De vleugelaanvaller van PSV was ook betrokken bij de derde treffer. Locadia wist de vrije Marco van Ginkel te vinden die droog raak knalde voor alweer zijn tweede competitietreffer sinds zijn komst twee weken geleden.

PSV blijft koploper in de eredivisie. NEC blijft ondanks de nederlaag volop meedoen in de strijd om Europees voetbal.

Gerelateerde artikelen