10116 feb '16 07:17

Hogere omzet voor TNT

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Koeriersbedrijf TNT heeft de omzet in het vierde kwartaal van vorig jaar weten op te voeren.

ANP
ANP

Ook werd er een winst in de boeken gezet, een jaar geleden was dat nog een verlies. Dat bleek dinsdag bij de presentatie van de jaarcijfers.

TNT zette een omzetgroei neer van 4,1 procent tot bijna 1,9 miljard euro. De winst kwam uit op 19 miljoen euro, van 137 miljoen euro negatief een jaar eerder. Operationeel werd er een resultaat in de boeken gezet van 57 miljoen euro, van een negatief resultaat van 53 miljoen euro vorig jaar. Het concern profiteerde naar eigen zeggen onder meer van positieve wisselkoerseffecten

Het zijn overigens naar verwachting de laatste jaarcijfers die TNT als zelfstandig bedrijf bekendmaakt. Als alles volgens planning verloopt, wordt het Nederlandse koeriersbedrijf in de komende maanden definitief overgenomen door de Amerikaanse branchegenoot FedEx.

Chinese concurrentiewaakhond

FedEx maakte begin april vorig jaar bekend TNT te willen kopen. Beide bedrijven verwachten die deal in de eerste helft van 2016 af te kunnen ronden. De afgelopen tijd kreeg de transactie onder meer groen licht van toezichthouders in Europa, de Verenigde Staten en Brazilië. De belangrijkste horde die nu nog moet worden genomen is toestemming van de Chinese concurrentiewaakhond.

TNT herhaalde dinsdag zijn prognoses, waarbij het aangaf ,,aanhoudende economische volatiliteit'' te voorzien in verschillende markten buiten Europa. Daarbij wees het specifiek naar Brazilië.

Gerelateerde artikelen