10116 feb '16 16:24

Advocaat gratis aan het werk bij Feyenoord

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Dick Advocaat hoefde naar eigen zeggen niet lang na te denken over een adviseursfunctie op het technische vlak bij Feyenoord.

ANP
ANP

Hij hoeft er ook geen geld voor, liet hij dinsdag weten in een korte reactie. "Ik doe dit vooral omdat ik een band heb met Giovanni'', doelde hij op de geplaagde hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst met wie hij bij Glasgow Rangers en Oranje samenwerkte.

Advocaat werd naar eigen zeggen afgelopen maandagochtend door technisch directeur Martin van Geel gevraagd om als adviseur van de technische staf te gaan vervullen. "Ik stond daar direct positief tegenover. Dat gevoel is na een aantal gesprekken alleen maar gegroeid.''

Advocaat stapte in oktober vorig jaar op bij de Engelse club Sunderland. Hij achtte de kans daarna heel klein dat hij nog zou terugkeren als trainer op het hoogste niveau. De 68-jarige Hagenaar was onder meer als trainer werkzaam bij PSV, Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg en AZ en als bondscoach onder meer in Nederland, Zuid-Korea en Rusland.

Gerelateerde artikelen