10119 feb '16 15:18

Dijsselbloem: schikking ex-topman ,,zuur''

Auteur: ANP Nieuws

'DEN HAAG (ANP) - De schikking van bijna een kwart miljoen euro voor de van fraude verdachte ex-topman van spoorvervoerder Abellio, Jeff Hoogesteger, is zuur.

ANP
ANP

Dat zei minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) vrijdag in een reactie op de bekendmaking van het bedrag door NS. ,,Maar het is zoals het is.'' Dijsselbloem is aandeelhouder van NS, Abellio is een NS-dochter.

,,Het is echt de verantwoordelijkheid van NS als werkgever'', aldus Dijsselbloem. ,,Ik vind het heel vervelend dat na een fraudezaak sommige mensen ook nog recht hebben op doorbetaling van het salaris. Helaas moeten we dit accepteren, ook als aandeelhouder.''

Er zijn naar aanleiding van de fraudeaffaire met Abellio in Limburg acht mensen vertrokken, deels zonder geld en deels met geld, benadrukte Dijsselbloem.

Hoogesteger kreeg vorig jaar een beëindigingsvergoeding van concreet 249.802 euro mee. Daarbovenop kwam een vergoeding, tot een maximum van 75.000 euro, voor juridische kosten. Voormalig NS-topman Timo Huges kreeg, naast zijn ontslagvergoeding van ruim 175.000 euro, ook nog een vergoeding van 65.000 euro voor ,,juridische bijstand ter zake van de beëindiging van zijn arbeidsovereenkomst'', zo valt te lezen in het vrijdag gepubliceerde jaarverslag van de NS.

Gerelateerde artikelen