10120 jan '16 20:29

SP, PVV en PvdD: geen vertrouwen in minister

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De SP, PVV, Partij voor de Dieren, Groep Bontes/Van Klaveren en 50PLUS hebben geen vertrouwen meer in justitieminister Ard van der Steur.

ANP
ANP

De SP diende woensdagavond een motie van wantrouwen in, die door deze partijen werd gesteund (samen 32 zetels). De Tweede Kamer verwierp de motie.

De vier verwijten de minister niet juist te hebben opgetreden in de kwestie-Maat. De andere oppositiepartijen vonden dat ook, maar vonden een motie van wantrouwen te ver gaan.

SP-Kamerlid Michiel van Nispen zei dat hij niet anders kon dan een motie van wantrouwen in te dienen. De excuses die Van der Steur heeft gemaakt, ziet de SP als afgedwongen. Alleen omdat Maat er zelf achteraan ging, kwamen de excuses er uiteindelijk, aldus de SP.

Geen deemoedigheid

Van Nispen heeft geen enkel moment gehad dat hij een minister zag die op zoek was naar de waarheid. Hij miste zelfreflectie bij Van der Steur en ziet geen deemoedigheid. Ook wijst de minister te veel naar de politie, aldus de SP.

Raymond de Roon van de PVV zei dat Maat door de minister is ,,gemangeld'' en dat de bewindsman zelf geen initiatief nam om dat te herstellen. De PVV denkt ook niet dat Van der Steur het in de toekomst beter gaat doen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen