10120 feb '16 09:32

Cameron noemt zaterdag datum EU-referendum

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De Britse premier David Cameron maakt zaterdag bekend wanneer zijn bevolking zich mag uitspreken over het lidmaatschap van de Europese Unie.

EPA
EPA

De premier zei de datum voor het referendum wereldkundig te zullen maken na een bijeenkomst van zijn kabinet.

Onderwerp van de kabinetsvergadering is het akkoord dat Cameron vrijdagnacht sloot in Brussel. De premier wist een aantal concessies voor Groot-Brittannië binnen te slepen. In ruil hiervoor heeft Cameron toegezegd tijdens het referendum campagne te zullen voeren voor het Britse lidmaatschap van de EU.

Minister van Buitenlandse Zaken Theresa May zei voorafgaand aan de kabinetsbijeenkomst dat het in het belang van Groot-Brittannië is om lid te blijven van de EU.

,,De EU is verre van perfect, en niemand moet eraan twijfelen dat deze deal deel moet uitmaken van een voortdurend proces van veranderingen en hervormingen'', zei May in een verklaring tegenover de BBC. ,,Maar in mijn ogen is het omwille van de veiligheid, bescherming tegen misdaad en terreur, handel met Europa en toegang tot markten in de hele wereld in het nationaal belang om lid te blijven van de Europese Unie.''

Gerelateerde artikelen