10121 jan '16 17:50

Draghi zorgt voor herstel Europese beurzen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenmarkten herstelden zich donderdag dankzij Mario Draghi van de forse verliezen een dag eerder.

ANP
ANP

De president van de Europese Centrale Bank (ECB) hintte op de aankondiging van aanvullende steunmaatregelen bij de volgende beleidsvergadering in maart. In Amsterdam deed onder meer Ahold goede zaken na de presentatie van zijn vierdekwartaalcijfers.

De AEX sloot 2,7 procent hoger op 406,49 punten en de MidKap-index steeg 1,7 procent tot 642,41 punten. De toonaangevende indices in Frankfurt, Londen en Parijs gingen tussen 1,8 en 2 procent vooruit.

Draghi zei dat de rente in de eurozone voor een aanzienlijke periode op het huidige lage niveau zal blijven of nog verder verlaagd kan worden. ,,De neerwaartse risico's zijn opnieuw toegenomen te midden van onzekerheden over de economische groei in opkomende markten'', zei Draghi. ,,Het is derhalve nodig nogmaals naar ons beleid te kijken en dat mogelijk aan te passen.''

Supermarktconcern Ahold (plus 5,8 procent) was de op één na sterkste stijger in de AEX na de presentatie van beter dan verwachte resultaten over het vierde kwartaal. De omzetgroei van ruim 20 procent was vooral te danken aan een duurdere dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen