10115 mrt '16 20:24

Demonstratie Pegida tijdens proces Wilders

Auteur: ANP Nieuws

HAARLEMMERMEER (ANP) - De anti-islambeweging Pegida wil vrijdag tijdens de eerste openbare zitting van de strafzaak tegen Geert Wilders met een demonstratie steun betuigen aan de PVV-leider.Wilders wordt vervolgd omdat hij vorig jaar in een Haags café aan zijn aanhangers vroeg of ze meer of minder Marokkanen in die stad en in Nederland willen.

ANP
ANP

Wilders wordt vervolgd omdat hij vorig jaar in een Haags café aan zijn aanhangers vroeg of ze meer of minder Marokkanen in die stad en in Nederland willen. De zitting wordt uit veiligheidsredenen gehouden in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. Pegida Nederland steunt Wilders voor het behoud van onze vrijheid van Nederland, meldt de beweging in een pagina op Facebook.

Pegida laat weten dat deelnemers aan de demonstratie zich wel aan bepaalde regels moet houden. ,,Het is heel belangrijk dat wij een goed visitekaartje afgeven. Geen dingen doen dat door onze critici en/of tegenstanders tegen ons kan worden gebruikt.'' Ook zijn diverse vlaggen, Palestijnse en van Hamas, verboden. Ook is gezichtsbedekking niet toegestaan.

Gerelateerde artikelen