10116 mrt '16 22:40

Barcelona wint ook thuis van Arsenal

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona behoort ook dit seizoen tot de beste acht in de Champions League.

EPA
EPA

De titelverdediger schakelde woensdagavond in Camp Nou Arsenal uit. Daarvoor was 3-1 meer dan genoeg. Voor de Engelsen was de return na de 0-2 in Londen eigenlijk onbegonnen werk.

Neymar opende de score na een dik kwartier. Mohamed Elneny gaf de Engelsen even hoop op een waardig afscheid, maar Luis Suárez maakte die ijdel met de goal van het jaar. Lionel Messi, het andere lid van het supertrio 'MSN', tekende voor de eindstand.

Barça-coach Luis Enrique kon zijn collega Arsène Wenger vooraf gerust prijzen en iedereen waarschuwen voor diens kwaliteiten. De realiteit sprak in eigen voordeel. De rekenmeesters hadden aan de hand van alle Europese clubresultaten en de uitslag van de eerste wedstrijd becijferd dat Barcelona 97,7 procent kans had om door te gaan. Op het hoogste niveau was het nog niet voorgekomen dat een ploeg het verschil recht breide na thuis met 0-2 te hebben verloren.

Doelpunten

Arsenal trok daaruit de enig logische conclusie. Aanvallen maar, predikte Wenger. Dat deden de bezoekers met hartstocht. Het leverde Danny Welbeck een kansje op, schoten van Mesut Özil en Elneny vlogen net naast het doel van Marc-André ter Stegen. De offensieve strijdwijze had ook een nadeel. Barcelona kreeg ruimte en is in staat binnen vijf tellen vanuit het eigen strafschopgebied gevaarlijk te worden aan de overzijde.

Bovendien staat 'MSN' garant voor doelpunten. Messi gaf het eerste signaal maar stuitte nog op David Ospina. De Colombiaanse keeper had vlak daarna geen antwoord op een inzet van Neymar. In feite veranderde er niets. Arsenal moest toch al drie keer scoren voor een vervolg. Alexis Sánchez (kopbal) en Welbeck kregen nog voor rust serieuze mogelijkheden.

Dat beloofde veel voor de tweede helft, in elk geval amusement. Elneny waarschuwde Barcelona met de fraaie gelijkmaker meteen voor gemakzucht. De reactie van Suárez - een perfect gecontroleerde volley op anderhalve meter hoogte - was fraai in het kwadraat.

Gerelateerde artikelen