10117 mrt '16 20:57

Hoedt gaat af met Lazio

Auteur: ANP Nieuws

ROME (ANP) - Wesley Hoedt is donderdagavond met Lazio uitgeschakeld in de Europa League.

EPA
EPA

De verdediger, vorig seizoen nog actief voor AZ, leed voor eigen publiek een pijnlijke nederlaag tegen Sparta Praag (0-3).

De club uit de hoofdstad van Tsjechië leidde halverwege al met 3-0. Borek Dockal, Ladislav Krejci en Lukas Julis tekenden voor een verrassende tussenstand. Het eerste duel tussen beide clubs in de achtste finales eindigde onbeslist (1-1). Hoedt was de enige Nederlander bij Lazio. Stefan de Vrij is nog altijd geblesseerd. Ricardo Kishna en Edson Braafheid maakten geen deel uit van de selectie.

Lazio was de laatst overgebleven Italiaanse club dit seizoen in een toernooi van de UEFA. Juventus werd woensdag uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League.

Bayer Leverkusen

Athletic Bilbao kon zich een kleine nederlaag permitteren tegen Valencia (2-1). Aritz Aduriz maakte in de slotfase de bevrijdende treffer voor de bezoekers uit Baskenland, die het eerste duel wel hadden gewonnen (1-0). De scheidsrechter zag niet dat er een handsbal vooraf ging aan het cruciale doelpunt. Valencia leek voor de dubieuze treffer lang op weg naar de laatste acht van de Europa League, na treffers van Santi Mina, Aderlan Santos.

Bayer Leverkusen kwam voor eigen publiek niet verder dan een gelijkspel tegen Villarreal (0-0). Daarmee was het Europese avontuur voor de Duitsers voorbij, na het verloren uitduel in Spanje (0-2).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen