BUI19 mrt '16 10:43

Doden en gewonden bij aanslag in Istanbul

Auteur: ANP Nieuws

ISTANBUL (ANPRTR) - Bij een zelfmoordaanslag in de Turkse stad Istanbul zijn zaterdag zeker vier doden en twintig gewonden gevallen.

EPA
EPA

Drie gewonden zijn er slecht aan toe. Onder de gewonden zijn in elk geval drie Israëliërs. Dat hebben de lokale autoriteiten meegedeeld. Zij ontkennen geruchten als zouden op andere plekken in de stad ook aanslagen hebben plaatsgevonden.

De explosie vond plaats in de bekende winkelstraat Istiklal, in het centrum van de stad. Deze straat is een brede boulevard waar veel toeristen gaan winkelen. Ook zijn er consulaten, restaurants en cafés in de straat gevestigd. De explosie vond plaats niet ver van een plek waar veel politievoertuigen worden geparkeerd.

Het gebied rond de aanslagplek is geheel afgesloten door de politie. Alleen ambulances en forensische experts worden toegelaten.

Twee bomaanslagen in de Turkse hoofdstad Ankara kostten onlangs aan respectievelijk 37 en 29 mensen het leven. Beide aanslagen werden opgeëist door een extremistische Koerdische splinterpartij.

Gerelateerde artikelen