Aanslagen Brussel28 mrt '16 12:11

Nog drie mensen aangeklaagd wegens terreur

Auteur: BNR Webredactie

Nog eens vier mensen zijn in het ziekenhuis overleden aan de verwondingen die ze opliepen door de aanslagen in Brussel. Dat maakte de Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block bekend via Twitter.

EPA
EPA

Het totale aantal slachtoffers komt daarmee op 35. De Block rekende in dat aantal de drie daders van de zelfmoordaanslagen niet mee. Het crisiscentrum stelde het dodental zondagavond nog bij naar 34, inclusief de drie zelfmoordterroristen. Inmiddels zijn 28 slachtoffers geïdentificeerd. Bij drie slachtoffers moet de identiteit nog formeel worden vastgesteld op basis van DNA-onderzoek. Onder de doden die vielen op luchthaven Zaventem zijn drie Nederlanders.

Video
De Belgische federale politie heeft ook een video vrijgegeven van een van de verdachten van de aanslagen in Brussel. Van de video was al vrij snel na de aanslagen een stilstaand beeld verspreid. De verdachte, gekleed in een witte jas en met een vissershoedje op zijn hoofd, loopt in de video naast de twee mannen die zich dinsdag opbliezen op het vliegveld. De politie vraagt mensen die de man herkennen contact op te nemen.

Het Belgische parket heeft nog eens drie mensen aangeklaagd op verdenking van deelname aan een terroristische groepering.Dat heeft het parket maandag bekendgemaakt. Een vierde verdachte is vrijgelaten. De vier werden aangehouden tijdens politie-invallen in Brussel en Antwerpen. In het belang van het onderzoek wil het parket geen verdere informatie geven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen