10131 mrt '16 18:08

Groen licht voor uitlevering Abdeslam

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - Terreurverdachte Salah Abdeslam, die een belangrijke rol speelde bij de aanslagen in Parijs in november, mag worden uitgeleverd aan Frankrijk.

EPA
EPA

Dat heeft een Brusselse rechtbank donderdag bepaald, meldt het federaal parket.

De overdracht kan nog wel enkele weken duren omdat de Belgische autoriteiten hem nog willen ondervragen over de aanslagen in Brussel. België en Frankrijk gaan in overleg beslissen wanneer de uitlevering plaatsvindt, aldus het parket.

De zitting over de uitlevering was uitgesteld omdat Abdeslam nog verhoord moest worden door een federaal procureur. Abdeslams advocaat zei eerder op de dag dat zijn cliënt nog steeds bereid is samen te werken met de Franse autoriteiten en zo snel mogelijk wil worden uitgeleverd. In eerste instantie verzette hij zich daartegen.

Abdeslam werd 18 maart opgepakt in de Brusselse gemeente Molenbeek nadat hij vier maanden spoorloos was geweest. De terreurverdachte met de Franse nationaliteit heeft volgens uitgelekte verhoorverslagen eerder gezegd dat zijn rol bij de aanslagen in Parijs klein was. Hij zou alleen hotels en auto's hebben geregeld voor de daders. Zijn broer Brahim en Abdelhamid Abaaoud zouden de echte leiders zijn geweest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen