1014 apr '16 14:12

Conte volgt Hiddink op bij Chelsea

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Antonio Conte is vanaf volgend seizoen de trainer van Chelsea.

EPA
EPA

De topclub uit Londen heeft dat maandag aangekondigd na weken van geruchten over de komst van de huidige Italiaanse bondscoach.

Conte is de opvolger van interim-trainer Guus Hiddink die werd aangesteld na het ontslag van José Mourinho in december.

De 46-jarige Italiaan heeft een contact getekend voor drie seizoenen en hij begint bij Chelsea na het Europees kampioenschap komende zomer.

Geweldig

,,Ik ben blij dat we een eind kunnen maken aan alle speculaties. Ik zal me blijven concentreren op mijn werk bij het Italiaanse team en zal pas weer praten over Chelsea na het EK'', reageerde Conte.

,,We zijn blij dat we een van de meest gerespecteerde trainers in de wereld hebben kunnen werven en we zijn ook blij dat we daarin zijn geslaagd voor het eind van het seizoen'', aldus directeur Marina Granovskaia van Chelsea die Hiddink bedankte voor zijn werk. ,,Hij heeft het geweldig gedaan.''

Vijfde Italiaan

,,Antonio Conte heeft veel succes gehad als trainer en als speler. We kijken ernaar uit om hem hier welkom te heten'', zei voorzitter Bruce Buck. Conte is de vijfde Italiaan die Chelsea gaat leiden en was eerder speler en trainer bij Juventus. Hij leidde Italië met een ongeslagen kwalificatiereeks naar het EK.

De Engelse landskampioen kende een bijzonder beroerde competitiestart maar vond onder leiding van Hiddink de weg naar boven. De club staat nu tiende in de Premier League.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen