10115 apr '16 11:06Aangepast op 15 apr '16 14:15

Hachchi weg bij D66 na plotseling vertrek

Auteur: ANP Nieuws

Ex-politica Wassila Hachchi is weg bij D66 nadat ze begin dit jaar plotseling was vertrokken als Tweede-Kamerlid van de partij.

ANP
ANP

Ze heeft besloten haar lidmaatschap op te zeggen na alle ophef.

D66 maakte dit vrijdag bekend. Haar onverwachte vertrek uit het parlement in januari baarde nogal wat opzien binnen en buiten de partij. Hachchi zegt rekenschap te nemen van de kritiek en commotie die is ontstaan rondom haar vertrek. Zij neemt daarom haar verantwoordelijkheid. D66 betreurt de situatie, maar respecteert het besluit van Hachchi.

Volgens D66 was haar besluit om op te willen stappen bij de fractie sinds januari 2015 bekend bij direct betrokkenen in de fractie. ,,In 2015 na het vertrek van twee collega’s heb ik uit partijloyaliteit twee betaalde banen voorbij laten gaan. Begin 2016 heb ik via mijn contacten de mogelijkheid gekregen om de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten van dichtbij mee te maken en ter plekke te bezien hoe ik betaald aan de slag kan”, zo laat Hachchi weten in de verklaring.

Op dit moment is Hachchi in de Verenigde Staten om mee te werken aan de verkiezingscampagne van Hillary Clinton. Hachchi wil betaald aan de slag gaan binnen het campagneteam van Clinton. Door de ontstane turbulentie is dit voor haar lastig geworden. Daarom zal ze ook andere mogelijkheden van een passende betaalde baan niet onbenut laten, aldus de verklaring verder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen