10116 apr '16 10:35Aangepast op 16 apr '16 11:55

Paus aangekomen op Lesbos

Auteur: ANP Nieuws

ATHENE (ANP) - Paus Franciscus is zaterdagochtend aangekomen op Lesbos.

EPA
EPA

De kerkvader bezoekt het Griekse eiland in het kader van de vluchtelingencrisis in Europa. Franciscus wordt vergezeld door patriarch Bartholomeus I van de Oosters-orthodoxe kerk en Ieronymus II, het hoofd van de Grieks-orthodoxe kerk.

Franciscus werd ontvangen door de Griekse premier Alexis Tsipras. De geestelijken brachten een bezoek aan het opvangkamp in Moria. Ze werden verwelkomd door tientallen minderjarige vluchtelingen, velen van wie zonder begeleiding de oversteek vanuit Turkije hebben gemaakt. In een tent sprak de paus met een gezinnen die de kerkvader over hun ontberingen vertelden.

De drie geestelijken willen met hun bezoek de aandacht vestigen op het lot van de vluchtelingen. ,,Het is een treurige reis'', zei de paus tijdens de vlucht naar Lesbos. ,,We worden geconfronteerd met de grootste humanitaire catastrofe sinds de Tweede Wereldoorlog.

Het bezoek word afgesloten in de haven van Mytilini, waar Franciscus een minuut stilte in acht wil nemen voor de duizenden vluchtelingen die de oversteek van Turkije naar Griekenland niet overleefden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen