10128 apr '15 17:52Aangepast op 28 apr '15 19:22

Froome slaat met Sky meteen toe in Romandië

Auteur: ANP Nieuws

JURAPARC (ANP) - Chris Froome heeft dinsdag met Sky de eerste tik uitgedeeld aan de concurrentie in de Ronde van Romandië.

EPA
EPA

De Britse wielrenner, die de afgelopen twee jaar de etappekoers door Zwitserland won, zegevierde met zijn teamgenoten in de ploegentijdrit over 19,2 kilometer. Geraint Thomas drukte na 21 minuten en 19 seconden als eerste renner van de Sky-ploeg zijn wiel over de streep en mag zich daardoor de eerste leider in het algemeen klassement noemen.

Sky was op de streep in Juraparc een fractie sneller dan Orica-GreenEdge, dat 0,63 seconde moest toegeven. Katoesja eindigde als derde op vijf seconden. Tourwinnaar Vincenzo Nibali gaf met Astana zeventien tellen toe, Nairo Quintana moet al veertig seconden goedmaken op Froome. De Colombiaanse klimmer eindigde met Movistar als tiende. De Nederlandse ploeg LottoNL-Jumbo van kopman Robert Gesink werd kort achter Giant-Alpecin vijftiende, op 55 seconden van Sky.

,,Een week geleden liepen we in Trentino op minder dan een seconde de overwinning mis, nu zitten we aan de andere kant'', zei Thomas met een grijns. ,,Dit is een stuk fijner. Als team focussen we ons meer dan vroeger op de ploegentijdritten. We willen ons blijven verbeteren, dus deze overwinning is goed voor de moraal.'' Thomas (28) won eerder dit jaar de Ronde van de Algarve en de Belgische semiklassieker E3 Harelbeke.

Lang had de Australische equipe Orica-GreenEdge de beste tijd in handen op het glooiende parcours door de Joux-vallei langs het gelijknamige meer. De Zwitserse kopman Michael Albasini dacht de leiderstrui te krijgen, tot Froome met Sky als laatst gestarte ploeg net onder die tijd dook. Het Britse team leverde de afgelopen drie jaar steeds de eindwinnaar in Romandië: eerst met Bradley Wiggins in 2012 en vervolgens twee keer op rij met Froome. De Tourwinnaar van 2013 jaagt in Zwitserland op zijn derde eindzege op rij. Froome gaat de strijd aan met onder anderen Nibali en Quintana, twee mannen met wie hij komende zomer ook zal moeten afrekenen in de Ronde van Frankrijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen