10111 mrt '15 20:26Aangepast op 11 mrt '15 20:55

'Voormalig top Imtech achter nepfacturen'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig topman René van der Bruggen van technisch dienstverlener Imtech dwong zijn Duitse onderdeel met valse facturen tientallen miljoenen af te staan om tekorten in Nederland te verhullen.

ANP
ANP

Dat meldde De Telegraaf woensdagavond op basis van onderzoek.

De krant voerde dat onderzoek uit met de Duitse krant Handelsblatt. Van der Bruggen liet de Nederlandse en Belgische bedrijven in de periode 2007 tot en met 2012 facturen versturen voor werkzaamheden en diensten die nooit zijn verricht. Uit lijsten met transacties, e-mails en meerdere verklaringen van voormalige Duitse managers zou een geldstroom van mogelijk 35 miljoen euro naar voren komen.

Zo factureerden de Nederlandse bv’s Imtech Building Services en Imtech Industry International volgens De Telegraaf bijvoorbeeld ten onrechte circa 8 miljoen euro aan Imtech München voor werkzaamheden in de Eemshaven. Imtech Projects SA NV factureerde meer dan 1 miljoen euro aan een Duits bouwproject voor autofabrikant Audi.

Een woordvoerder van Imtech stelde dat de onderneming ,,over al deze zaken al uitgebreid heeft gerapporteerd'' in juni 2013, in een rapport voor de aandeelhouders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen