10122 jul '15 13:41Aangepast op 22 jul '15 14:18

Brussel: Grieken boeken snel vooruitgang

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - De Grieken boeken snel vooruitgang bij het uitvoeren van afspraken die vorige week zijn gemaakt over hervormingen en besparingen.

Pierre Moscovici. EPA
Pierre Moscovici. EPA

De onderhandelingen over nieuwe financiële steun zijn begonnen. Het is de bedoeling in de tweede helft van augustus tot een akkoord te komen tussen Athene en de internationale geldschieters.

Dat verklaarde Europees Commissaris Pierre Moscovici (Economische en Financiële Zaken) woensdag in Brussel. Hij verwees naar de afspraken van de speciale top van de eurolanden begin vorige week in Brussel. De regeringsleiders besloten toen dat het noodlijdende Griekenland kan rekenen op een nieuw hulppakket van maximaal 86 miljard euro voor drie jaar. De regering in Athene moest dan wel meteen beginnen met dringend noodzakelijke ingrepen om onder meer de staatskas te vullen, zoals een verhoging van de btw.

,,Na maanden van stilstand maken we nu goede stappen voorwaarts'', aldus Moscovici. De Grieken weigerden de afgelopen tijd tegemoet te komen aan de eisen van de geldschieters. Zij vreesden een verdere verslechtering van de situatie in het Zuid-Europese land, dat kampt met een gigantische schuldenberg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen