1011 okt '15 14:51

Kamer krijgt interne nota over Volkert niet

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie is niet van plan de interne notitie van het Openbaar Ministerie over de foto van Volkert van der G.

ANP
ANP

aan de Tweede Kamer te geven. De oppositie had daar om gevraagd om erachter te komen welke informatie de minister nu precies had toen hij vorige week de Kamer verkeerd inlichtte over de omstreden foto Van der G, de moordenaar van Pim Fortuyn.

Van der Steur zei donderdag aan het begin van het debat over de affaire dat ambtsberichten van het OM nooit naar de Tweede Kamer worden gezonden. Dit zou namelijk de vertrouwelijkheid schenden waar het OM vanuit moet kunnen gaan. De instantie zou dan nooit meer intern vrijuit kunnen communiceren.

Inhoudelijk is er volgens Van der Steur ook geen reden om de notitie in te laten zien. Hij zei nogmaals dat alle informatie erin gericht was op een mogelijke overtreding van het mediaverbod. Hij is het met het OM eens dat dit niet goed was. ,,Ook de voorgeschiedenis had erin moeten staan.''

Omdat hij daar niet voldoende van afwist, informeerde hij de Kamer onjuist.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen