10128 mei '15 22:00Aangepast op 28 mei '15 22:34

Geruchten over ambities Trump voor Witte Huis

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Vastgoedmiljardair en tv-ster Donald Trump komt op 16 juni met een belangrijke mededeling in de Trump Tower in Manhattan.

EPA
EPA

Bronnen rond Trump vermoeden dat de 68-jarige miljardair dan bekendmaakt dat hij een gooi gaat doen naar de Republikeinse nominatie voor het presidentschap. Trump zou al bezig zijn met het opzetten van een organisatie voor de verkiezingscampagne.

Voor de verkiezingen van 2012 deden ook al hardnekkige geruchten de ronde dat Trump zich zou aanmelden als presidentskandidaat. In een toespraak liet hij toen weten dat hij niet aan de stembusgang zou meedoen. Trump noemde toen zakendoen zijn grootste passie en bekende dat hij nog niet klaar was voor een vertrek uit de private sector.

Oud-gouverneur George Pataki van de staat New York kondigde donderdag aan dat hij zich kandidaat stelt voor de Republikeinse kandidatuur voor de presidentsverkiezingen volgend jaar. De 69-jarige Pataki behoort tot de gematigde vleugel van zijn partij. Woensdag had de conservatieve oud-senator voor de staat Pennsylvania Rick Santorum zijn kandidatuur bekendgemaakt. Tot dusver hebben acht Republikeinen laten weten dat ze kandidaat zijn voor het presidentschap.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen