10110 apr '15 08:33

Ministers VS en Cuba weer rond de tafel

Auteur: ANP Nieuws

PANAMA-STAD (ANP) - De Amerikaanse minister John Kerry (Buitenlandse Zaken) en zijn Cubaanse ambtsgenoot Bruno Rodriguez hebben elkaar donderdag (lokale tijd) in Panama gesproken, waar de Summit of the Americas wordt gehouden.

EPA
EPA

Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekend.

Volgens Washington was het gesprek vruchtbaar. ,,Minister Kerry en de Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken Rodriguez hadden vanavond een lange constructieve discussie. De twee zijn het er over eens dat er vooruitgang is geboekt en dat we doorgaan met het werk om openstaande punten op te lossen'', aldus een hoge functionaris van Kerrys ministerie.

Het is sinds 1958 niet meer voorgekomen dat ministers van Buitenlandse Zaken uit de VS en Cuba samen een officiële bijeenkomst hielden, aldus een Amerikaanse functionaris. Toen zaten de Amerikaan John Foster Dulles en zijn collega Gonzalo Güell in Washington rond de tafel.

De relatie tussen de VS en Cuba bekoelde eind jaren vijftig nadat Fidel Castro de macht greep op het eiland. Eind vorig jaar besloten de landen weer toenadering te zoeken. Naar verwachting wordt daar op de top in Panama meer invulling aan gegeven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen