1014 mei '15 07:10

Wilders wil Mohammed-cartoons in Tweede Kamer

Auteur: ANP Nieuws

GARLAND (ANP) - ,,De islam kent geen humor'', aldus PVV-leider Geert Wilders zondag (plaatselijke tijd) tijdens zijn toespraak bij een anti-islambijeenkomst in de Amerikaanse stad Garland (Texas), die uitliep op een dodelijke schietpartij.

EPA
EPA

Bij die bijeenkomst werd ook een wedstrijd met Mohammed-tekeningen gehouden. Wilders nodigde de organisatoren uit naar Nederland.

,,Ik nodig jullie uit naar Nederland te komen met deze tentoonstelling. Ik zal jullie helpen deze cartoons in het gebouw van het Nederlandse parlement tentoon te stellen'', aldus Wilders in zijn toespraak volgens de tekst die door de PVV is verspreid. ,,Wij hebben humor en zij niet'', aldus Wilders over de islamitische cultuur. ,,Mohammed afbeelden is een handeling van bevrijding.''

Wilders herhaalde zijn pleidooi om de invloed van de islam in westerse samenlevingen terug te dringen. ,,Geen islam meer, geen moskeeën meer, geen islamitische scholen meer. Het is tijd voor onze eigen cultuur en erfgoed.'' De Amerikaanse staat Texas waar hij te gast was, loofde hij als een symbool van ,,strijdbaarheid, trots en onafhankelijkheid''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen