10129 mrt '15 17:58Aangepast op 29 mrt '15 18:39

Paolini wint barre Gent-Wevelgem

Auteur: ANP Nieuws

WEVELGEM (ANP) - De Italiaan Luca Paolini heeft zondag onder barre weersomstandigheden de wielerkoers Gent-Wevelgem gewonnen.

ANP
ANP

De routinier van Katoesja ontsnapte in de slotkilometers uit een kopgroep van zes. De Nederlander Niki Terpstra eindigde als tweede, net voor de Brit Geraint Thomas.

Gent-Wevelgem werd een heroïsch gevecht tussen een select gezelschap krachtpatsers. Terwijl renners van de fiets waaiden was het eerst Maarten Tjallingii die, met nog tachtig kilometer te rijden, alleen op kop reed. De Nederlander van LottoNL-Jumbo werd afgelost door de Belg Jurgen Roelandts. De renner van Lotto Soudal reed liefst zestig kilometer voorop tot een groepje hem achterhaalde. Kort voor dat moment was Terpstra lekgereden. De renner van Etixx-QuickStep sloot weer aan en ging er meteen met Paolini vandoor.

Acht kilometer voor de streep hadden Thomas en de Belgen Jens Debusschere, Sep Vanmarcke en Stijn Vandenbergh de aansluiting met het duo weer gevonden. Kort erna plaatste Paolini zijn beslissende aanval. De 38-jarige Italiaan bleef uit de greep van de achtervolgers. ,,De mooiste zege uit mijn loopbaan'', jubelde Paolini, die twee jaar geleden de Omloop Het Nieuwsblad had gewonnen. ,,Ik ben nog gevallen onderweg maar ben altijd rustig gebleven. Ik kende het parcours goed, heb een beetje geluk gehad maar het ook slim gespeeld.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen