10124 nov '15 10:18

Volkswagen mag aan het werk met eigen auto's

Auteur: ANP Nieuws

WOLFSBURG (ANP) - Automaker Volkswagen heeft goedkeuring gekregen voor het installeren van een softwareupdate in auto's van eigen makelij die zijn uitgerust met sjoemelsoftware.Volgens topman Matthias Müller is de Duitse toezichthouder KBA akkoord met een update voor auto's met een dieselmotor met een inhoud van 2 liter en is er op hoofdlijnen een akkoord bereikt voor de installatie van nieuwe software bij auto's met een 1.6-literdieselmotor.Ook zijn er afspraken gemaakt met autoriteiten in de Verenigde Staten om twijfelachtige software in 85.000 auto's, de uitbreiding van het schandaal die onlangs aan het licht kwam, opnieuw te beoordelen.

EPA
EPA

Volgens topman Matthias Müller is de Duitse toezichthouder KBA akkoord met een update voor auto's met een dieselmotor met een inhoud van 2 liter en is er op hoofdlijnen een akkoord bereikt voor de installatie van nieuwe software bij auto's met een 1.6-literdieselmotor.

Ook zijn er afspraken gemaakt met autoriteiten in de Verenigde Staten om twijfelachtige software in 85.000 auto's, de uitbreiding van het schandaal die onlangs aan het licht kwam, opnieuw te beoordelen. De extra kosten daarvan raamde Volkswagen op tientallen miljoenen euro's.

Müller sprak maandag circa duizend kaderleden van het bedrijf in Wolfsburg toe. In zijn toespraak zou hij hebben aangegeven dat de kosten en de complexiteit van de reparaties in 90 procent van de getroffen gevallen ,,beheersbaar" zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen