10115 mrt '15 02:23Aangepast op 15 mrt '15 05:38

Tientallen doden bij busongeluk Brazilië

Auteur: ANP Nieuws

RIO DE JANEIRO (ANP) - Meer dan vijftig mensen zijn zaterdag omgekomen bij een busongeluk in het zuiden van Brazilië.

Archiefbeeld. EPA
Archiefbeeld. EPA

De toeristenbus stortte volgens Braziliaanse media in een ravijn bij de stad Campo Alegre in de staat Santa Catarina.

De chauffeur verloor waarschijnlijk de macht over het stuur in een scherpe bocht. De bus viel daarna 400 meter naar beneden en is in het bos terechtgekomen. Het ziet er volgens de politie naar uit dat de remmen het niet deden.

Naast de doden zijn er ook minstens elf mensen gewond geraakt. Onder de overlevenden zijn twee kinderen. De nationaliteit van de passagiers in de bus is nog niet bekend. Hoeveel mensen er aan boord waren, is onduidelijk. Eerst werd gezegd dat het ging om vijftig mensen, maar het blijken er meer te zijn nu er meer doden worden geborgen. De politie ging eerst uit van 32 doden.

Overlevenden

Er zouden nog mensen in de bus vast zitten. De hulpdiensten kunnen het gebied echter moeilijk bereiken omdat het donker wordt en het bergachtige gebied moeilijk toegankelijk is. Dat er meer doden worden gevonden, wordt dan ook niet uitgesloten. ,,De kans dat we nog overlevenden vinden, is klein", aldus kolonel Nelson Coelho.

In Brazilië gebeuren regelmatig verkeersongelukken. Jaarlijks komen zo'n 43.000 Brazilianen om het leven in auto- en busongelukken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen