10117 aug '15 22:35Aangepast op 17 aug '15 22:55

Curator: Egeria koopt Imtech Traffic & Infra

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM (ANP) - Investeringsmaatschappij Egeria neemt de divisie Traffic & Infra over van installatiebedrijf Imtech, dat vorige week failliet verklaard werd.

ANP
ANP

Dat zei curator Jeroen Princen maandag in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

De verkoopprijs noemde Princen niet. ,,Het geld gaat niet naar mij, maar naar de banken van Imtech''. Het installatiebedrijf was na een herfinanciering voor nagenoeg de helft in handen van Rabobank, ING, ABN AMRO en het Duitse Commerzbank. Rabo gaf vorige week aan een substantieel verlies te verwachten op zijn belang.

Maandagmiddag maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend dat RCPT Beheer, een onderdeel van Egeria, de interesse in het onderdeel bij de toezichthouder kenbaar had gemaakt. Bij Traffic & Infra, waar onder meer stoplichten en matrixborden worden gemaakt, werken 2000 mensen.

Hoop

Princen zei verder de hoop te hebben gehad nog een overname te kunnen aankondigen. ,,Dat ging om activiteiten in Nederland en België en is vanwege een aantal factoren net niet doorgegaan.'' Volgens de curator werken bij de betreffende bedrijven in totaal zo'n 900 mensen.

Het onderdeel Marine en de activiteiten van Imtech in Scandinavië werden vorige week al verkocht. Princen gaat de komende dagen aan de slag om ook de rest van de voormalige beurslieveling te verkopen. Maandag kon er overigens niet in aandelen Imtech gehandeld worden in afwachting van een persbericht. Bovendien is de notering van het bedrijf in de MidKap geschrapt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen