10128 mei '15 10:06

Excelsior en Feyenoord stoppen samenwerking

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Eredivisieclubs Feyenoord en Excelsior stoppen per 1 juli de officiële samenwerking, onder meer op het gebied van de jeugdopleiding en het uitlenen van spelers en trainers.

ANP
ANP

Volgens beide partijen heeft de samenwerking de clubs veel goeds gebracht, maar willen ze nu hun eigen koers gaan varen.

,,Het voetballandschap is de laatste jaren veranderd en we constateerden dat van de oorspronkelijke samenwerking niet veel over was", zegt Excelsior-directeur Ferry de Haan. ,,We zullen elkaar ook in de toekomst weten te vinden, maar de relatie zal geen officiële status meer hebben."

Feyenoord-directeur Eric Gudde kijkt ook terug op een succesvolle samenwerking: ,,Er zijn tal van spelers te noemen die bij Excelsior hebben gedebuteerd in het betaald voetbal en vervolgens naar de Kuip zijn gegaan. Voor Feyenoord leverde dat waardevolle spelers op voor de eigen selectie of om te verkopen aan andere clubs, terwijl de samenwerking Excelsior in staat stelde om sportieve successen te boeken.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen