10126 mrt '15 14:11

'Andreas Lubitz vervulde zijn vliegersdroom'

Auteur: ANP Nieuws

MONTABAUR (ANP) - De Duitse 28-jarige copiloot die het vliegtuig van Germanwings vermoedelijk moedwillig liet neerstorten in de Franse Alpen, heet Andreas Lubitz.

EPA
EPA

Volgens verschillende internationale media liet zijn vliegclub Luftsportclub Westerwald weten dat hij was omgekomen als copiloot in het vliegtuig.

,,Andreas werd lid van de club als kind en vervulde zijn droom om te leren vliegen. Die droom heeft hij nu met zijn leven moeten bekopen'', zei de club in een overlijdensbericht. Dat werd geplaatst, voordat duidelijk werd dat het Franse Openbaar Ministerie sterke vermoedens heeft dat hij het vliegtuig bewust liet neerstorten.

Lubitz had de Duitse nationaliteit en zou nog deels bij zijn ouders wonen in Montabaur, ten noordoosten van Koblenz. Ook zou hij een woning in Düsseldorf hebben gehad. Sinds 2013 vloog hij bij Germanwings en hij maakte sindsdien 630 vlieguren. Hij heeft voor zover bekend geen banden met terroristische organisaties, lieten de Franse en Duitse autoriteiten weten.

Voorbeeld

Een lid van de vliegclub, Peter Rücker, zei tegen persbureau Associated Press dat Lubitz niet depressief leek toen hij hem voor het laatst sprak. Dat was toen Lubitz zijn brevet voor zweefvliegen vernieuwde. ,,Hij was blij dat hij de baan bij Germanwings had en het ging goed met hem. Hij liet een goede indruk achter.''

In een artikel van de Aviation Business Gazette uit 2013 wordt Lubitz een ,,positief voorbeeld'' genoemd. In dat jaar werd hij opgenomen in een database van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voor gecertificeerde piloten die voldoen aan de eisen die de FAA stelt op het gebied van hoger onderwijs, licenties en medische standaarden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen