10122 nov '15 16:29

Feyenoord klopt FC Twente met 5-0

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft zondag in de eigen Kuip gespeeld met FC Twente.

EPA
EPA

Met 5-0 waren de Rotterdammers nog coulant voor de dolende Tukkers, die onthutsend zwak speelden. Nog niet zo lang geleden was Feyenoord tegen Twente een echte kraker. Als gevolg van financiële problemen is de ploeg uit Enschede echter ver teruggezakt en dreigt zelfs een strijd tegen degradatie.

Feyenoord pakte de draad weer op, nadat het voor de interlandperiode even was gestagneerd door een nederlaag bij ADO Den Haag en gelijkspel in de klassieker tegen Ajax. Zelfs op halve kracht hadden de Rotterdammers geen kind aan het jeugdige FC Twente. De bezoekers slaagden er de hele wedstrijd niet in een normale aanval op te bouwen. Aanvoerder Hakim Ziyech, de enige Twentse smaakmaker dit seizoen, was door trainer René Hake in de spits geposteerd. Ziyech kon zich op die positie amper met het spel bemoeien. De aanvoerder uitte zijn frustraties met moedeloze armgebaren. Het lijkt een kwestie van tijd voordat hij vertrekt uit Enschede.

Met 5-0 was Feyenoord bijzonder mild voor FC Twente. De thuisclub nam al halverwege de eerste helft gas terug, nadat Simon Gustafson twee keer had gescoord. De Zweedse schaduwspits knalde na zes minuten een voorzet van Eljero Elia achter doelman Joël Drommel. De sluitpost van Twente tikte in de 26e minuut een schot van Michiel Kramer zo voor de voeten van Gustafson, die de 2-0 kon intikken. De geplaagde Tukkers leken rijp voor de sloop, maar Feyenoord verzuimde tot aan de rust de score op te voeren.

Dat deed de thuisclub wel aan het begin van de tweede helft. Al na dertig seconden kopte Kramer een afgemeten voorzet van Dirk Kuijt binnen. Een paar minuten later, na weer een aanval over de rechterkant, tikte Karim El Ahmadi een voorzet van Rick Karsdorp in (4-0). Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was voor Twente, moest de club in de slotfase ook nog verder met tien man. De eerste actie van invaller Tim Hölscher was een charge op Karsdorp en hij kon meteen met rood vertrekken. Bilal Basacikoglu bepaalde de eindstand op 5-0.

Gerelateerde artikelen