10126 mrt '15 21:31Aangepast op 27 mrt '15 02:48

Explosie en brand verwoest panden in New York

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Een explosie in een gebouw en de brand die daardoor ontstond heeft in New York donderdag heeft een ravage aangericht.

ANP
ANP

Het gebouw is deels ingestort. Een pand ernaast stortte ook in en twee andere gebouwen raakten beschadigd, zei burgemeester Bill de Blasio. Hij meldde ook dat zeker twaalf mensen gewond zijn geraakt, van wie drie ernstig. Amerikaanse media hadden het eerder over vier ernstig gewonden.

Volgens De Blasio lijkt het erop dat het om een gasexplosie gaat. De oorzaak wordt nog onderzocht. Op het moment van de explosie waren er gaswerkzaamheden in het pand.

Het is niet duidelijk of er meer slachtoffers zijn. ,,Het is een complexe en moeilijke operatie. Uiteraard doen we er alles aan om te zoeken naar mensen die misschien nog in de gebouwen zijn'', vertelde De Blasio.

Het incident zorgde voor spectaculaire beelden. Vlammen sloegen metershoog uit de panden van zo'n vijf verdiepingen bij de hoek van Second Avenue en East Seventh Street in East Village. De brandweer bestreed het vuur met zo'n tweehonderd mensen.

Het pand waar de explosie zich voordeed, is gebouwd in 1900.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen