10129 apr '15 23:10

Nader onderzoek naar problemen stadion NAC

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - Er komt een extra onderzoek naar de problemen rond het stadion van NAC Breda.

ANP
ANP

Dat is woensdag de uitkomst van een extra raadsvergadering in de Brabantse stad. De gehele gemeenteraad gaf aan dat er een onderzoek moet komen waarbij gekeken wordt naar de bouw en constructie van het stadion.

De vergadering werd ingelast na vragen van de fracties van D66 en de VVD. Vorige maand bleek uit onderzoek van een ingenieursbureau dat het stadion in Breda niet voldoet aan de eisen. Onder de hoofdtribune zijn scheuren ontdekt. De scheuren in het beton zijn te groot en de elementen van de hoofdtribune buigen te ver door, staat in het onderzoek dat de gemeente Breda als eigenaar van het Rat Verlegh-stadion liet uitvoeren.

Wethouder Bernie van de Berg van Breda '97 kreeg woensdag veel kritische vragen, maar hoeft vooralsnog niet voor zijn positie te vrezen. Hij had enkele weken geleden gezegd dat de supporters op de hoofdtribune geen gevaar liepen.

Een test met zandzakken wees vrijdag uit dat het veilig genoeg was om toeschouwers toe te laten op de bewuste tribunevakken, die wel gestut moesten worden. De wedstrijd tussen NAC en Heracles kon daardoor zaterdag gewoon doorgaan. De Bredanaren verloren met 1-3.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen