10110 mrt '15 23:26

Ronaldo met 75 treffers weer naast Messi

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Cristiano Ronaldo heeft in het topscorersklassement aller tijden van de Champions League zijn Argentijnse rivaal Lionel Messi van Barcelona weer achterhaald.

EPA
EPA

De Portugese spits kwam dinsdagavond in de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 (3-4) twee keer tot scoren. Daarmee bracht hij zijn totaal op 75 treffers op het kampioenenbal, evenveel als Messi die volgende week nog de thuiswedstrijd tegen Manchester City te goed heeft. Met 78 goals is Ronaldo nu wel topscorer in alle Europese competities.

Klaas-Jan Huntelaar bracht in Madrid namens Schalke 04 eveneens twee doelpunten op zijn naam tegen zijn vroegere club. Daarmee belandde hij voor de Duitse ploeg op dertien doelpunten in de Champions League.

Na tien overwinningen op rij verloor Real Madrid weer eens in de Champions League. Daardoor miste de Spaanse ploeg het ultieme record, dat het nu nog steeds moet delen met Bayern München.

Real Madrid incasseerde voor de tweede keer op eigen veld op Europees niveau vier treffers. Het negatieve clubrecord werd eerder tegen Bayern München in 2000 gevestigd: 2-4.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen