10123 sep '15 20:29

Bekerhouder Groningen met moeite langs Twente

Auteur: ANP Nieuws

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen heeft woensdag in het KNVB-bekertoernooi een moeizame zege behaald.

ANP
ANP

De bekerhouder stond op eigen veld bij rust met 1-0 achter tegen FC Twente. De ploeg van trainer Erwin van de Looi boog dat in de tweede helft om naar de overwinning: 2-1.

Groningen leek woensdag in de eerste helft in niets op de ploeg die zondag in de competitie nog vol aanvalsdrang won van AZ (2-0). De thuisploeg sjokte af en toe over het veld en veel puf leek er niet te zijn. Dat zorgde ervoor dat Twente gemakkelijk kon combineren en weinig had te duchten van de Groningse aanval.

Na ruim twintig minuten kwamen de gasten op voorsprong via Hidde ter Avest: 0-1. De vreugde duurde kort, omdat spits Michael Olaitan niet veel later van het veld moest. Hij had - zo bleek later - last van ademhalingsproblemen. Even werd gevreesd voor hartproblemen van de Nigeriaan, die al eens aan zijn hart werd geopereerd.

Vertrouwen

Groningen had voor rust weinig in te brengen, maar dat veranderde na de pauze. Van de Looi liet Tom Hiariej en Danny Hoesen in de kleedkamer achter en bracht Bryan Linssen en Simon Tibbling in. Dat betaalde zich al snel uit. Eerst schoot Jari van Oosterwijk, ingevallen voor Olaitan, namens Twente nog op de paal, waarna Linssen Groningen in de 53e minuut op gelijke hoogte kopte.

Het vertrouwen bij de thuisploeg groeide door de gelijkmaker en na een uur spelen kwam Groningen op voorsprong. Hedwiges Maduro tekende voor 2-1. Twente, dat dit seizoen nog niet won, was niet bij machte om nog iets aan de achterstand te doen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen