1017 apr '15 21:25Aangepast op 7 apr '15 21:47

'Reactie samenleving ABN-salaris onderschat'

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De Raad van Commissarissen heeft de gevoelens in de samenleving over de salarisverhoging voor de top van ABN AMRO onderschat.

ANP
ANP

De voorzitter van de raad, Rik van Slingelandt, zei dat dinsdag in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer.

Van Slingelandt zei te begrijpen dat de beloning van bankiers een gevoelig punt is. De Raad van Commissarissen betreurt de emotie en commotie die twee weken geleden ontstond toen de salarisverhoging voor zes ABN-bestuurders bekend werd. ,,Die hebben wij onderschat'', zei Van Slingelandt over de onrust. Hij voegde er aan toe dat het nu zaak is vooruit te kijken.

Hij wees er meermalen op dat de bank capabele mensen nodig heeft, die goed betaald moeten worden. ABN moet daarmee concurreren met andere grote bedrijven. ,,Ook ik vind zes of zeven ton grote bedragen, maar we hebben een positie te verdedigen op de arbeidsmarkt en goed werkgeverschap te tonen.'' Volgens Van Slingelandt zijn bij die weging, bij dat dilemma de te verwachten gevoelens in de samenleving onderbelicht gebleven ten opzichte van de andere factoren.

Hij zei wel dat hij de salarisverhoging ,,een juiste beslissing'' vond. ,,De weging was gelet op alle commotie misschien niet de goede, maar we zijn geen amorele raad van commissarissen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen