1011 okt '15 20:35Aangepast op 1 okt '15 21:39

Schutter richt bloedbad aan op school Oregon

Auteur: ANP Nieuws

ROSEBURG (ANP) - Een nog onbekende schutter heeft een bloedbad aangericht op een school in Roseburg, in de Amerikaanse staat Oregon.

ANP
ANP

Hij zou zich al schietend hebben verplaatst van klaslokaal naar klaslokaal. Over het precieze aantal doden bestaat nog onduidelijkheid: er gaan aantallen rond tussen tien en vijftien. Rond de twintig mensen zijn gewond geraakt.

Een woordvoerder van het departement Douglas County, waar Roseburg onder valt, meldt dat er zeker vijftien doden zijn, maar ,,minder dan twintig gewonden; een exact aantal heb ik nog niet".

Volgens CNN is de schutter uitgeschakeld. Of dat betekent dat hij dood is, is nog niet duidelijk. Ook over zijn identiteit en motief is nog niets bekend, alleen dat het om een man gaat. De politie onderzoekt al zijn uitingen op sociale media, om te zien of hij zijn daad heeft aangekondigd.

Umpqua

De schietpartij vond plaats op Umpqua Community College, een school voor hoger beroepsonderwijs en volwassenenonderwijs. De school telt bijna 5000 studenten, van wie het merendeel parttime. Een deel van hen woont op de campus.

De politie roept mensen op weg te blijven bij het schoolterrein, dat in een ruime straal is afgezet. Agenten zijn de schoolgebouwen aan het uitkammen. Ambulances rijden af en aan om slachtoffers naar ziekenhuizen in de omgeving te brengen.

Roseburg is een kleine plaats met ruim 21.000 inwoners.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen