1013 aug '15 14:45Aangepast op 3 aug '15 16:39

KNVB: uitgestelde duels snel inhalen

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - De KNVB gaat met burgemeesters en clubs praten over nieuwe data voor eredivisieduels die komend weekeinde mogelijk vanwege politie-acties niet kunnen doorgaan.

De gemeente Den Haag meldde maandag al dat het duel tussen ADO Den Haag en PSV zaterdag niet wordt gespeeld als de politie daadwerkelijk gaat staken.

,,Zonder op dit moment in detail te treden, zien wij mogelijkheden om de wedstrijden volgende week, doordeweeks, in te halen", aldus Gijs de Jong, operationeel directeur bij de KNVB. Wedstrijden die niet verboden worden gaan sowieso door, terwijl het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht van zaterdag geen hinder ondervindt omdat in Rotterdam de agenten geen actie voeren.

Uitgangspunt van de KNVB is om wedstrijden die verboden worden zo snel mogelijk in te halen. De competitie loopt dan snel weer gelijk en de wedstrijden worden op deze manier zoveel mogelijk onder gelijke omstandigheden gespeeld als op de oorspronkelijke datum. De Jong: ,,We hopen op medewerking van de burgemeesters en de politie, want anders krijgen we zeer onwenselijke situaties. Bijvoorbeeld dat wedstrijden op supportersonvriendelijke tijdstippen gespeeld moeten worden, zoals op een woensdagmiddag.''

Balen

De KNVB liet eerder al weten de aangekondigde acties te betreuren. Ook omdat nu weer overleg moet worden gevoerd, terwijl de bond bij het opstellen van het competitieprogramma juist rekening heeft gehouden met de wensen van alle partijen, waaronder die van de politie.

,,Met name voor de fans en clubs is het vervelend'', zegt De Jong. ,,We houden er serieus rekening mee dat er komend weekend wedstrijden niet doorgaan. Ook wij balen daarvan, want net als iedereen kijken we uit naar het moment dat de bal weer rolt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen