10110 mrt '15 11:18

'Geen crisis bij de VVD'

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het is geen crisis bij de VVD, zo klinkt het dinsdag uit de mond van menig VVD-Kamerlid.

ANP
ANP

De VVD'ers druppelden de ochtend na het aftreden van de VVD-bewindslieden Ivo Opstelten en Fred Teeven binnen voor het wekelijks overleg met de fractie. Enkele dagen voor Teeven en Opstelten hun ontslag indienden, stapte ook VVD-Kamerlid Mark Verheijen al op na gedoe over declaraties.

Fractievoorzitter Halbe Zijlstra hoopt dat zijn partij nu wel haar deel van de ellende heeft gehad. Ook Zijlstra stelt dat de VVD niet in crisis is. ,,We zijn twee gezaghebbende bewindslieden kwijt. Dat is bijzonder pijnlijk. Maar de VVD is niet in crisis.'' De partij gaat nu op zoek naar kundige nieuwe bewindspersonen, zei hij. Volgens Ronald Vuijk (Defensiewoordvoerder) zal de opvolging van Opstelten en Teeven ,,nog wel even duren''.

Buitenlandwoordvoerder Han ten Broeke, André Bosman (gaswinning) en ook Vuijk willen ook niet spreken van een crisis. Bosman en Vuijk vinden het opstappen van Opstelten en Teeven spijtig. ,,Het nieuws kwam stevig binnen'', aldus Vuijk. En ook voor Ten Broeke was het vertrek van de twee VVD-kopstukken ,,even schrikken''. Bas van 't Wout (Volksgezondheid) noemde de gebeurtenissen ,,heel treurig voor beide heren. Leuk is het niet, maar we blijven campagne voeren voor de verkiezingen met het verhaal van de VVD.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen