10110 mei '15 16:43

Go Ahead moet zich redden in nacompetitie

Auteur: ANP Nieuws

DEVENTER (ANP) - Go Ahead Eagles moet zich via de play-offs zien te handhaven in de eredivisie.

ANP
ANP

De ploeg uit Deventer kwam zondag in de voorlaatste speelronde niet verder dan 1-1 tegen sc Heerenveen en daarmee vervloog ook het laatste sprankje hoop op rechtstreekse handhaving. Samen met NAC Breda moet Go Ahead Eagles zich zien te redden in de nacompetitie.

De ploeg van interim-trainer Dennis Demmers had tijdens de voorlaatste speelronde moeten winnen van Heerenveen om nog kans te maken op rechtstreekse handhaving, maar in Deventer geloofde niemand daar eigenlijk nog serieus in. Vooruitlopend op de play-offs besloot Demmers om alvast iets uit te proberen. Hij gunde Erik Cummins een nieuwe kans onder de lat, waardoor Mickey van der Hart naar de bank was verwezen. Marnix Kolder kreeg in de spits de voorkeur boven Glynor Plet. Lang kon Kolder niet genieten van zijn basisplaats, want de aanvalsleider van de Eagles viel al na een kwartier geblesseerd uit.

De thuisclub was na acht minuten heel dicht bij een doelpunt met een vrije trap van Jop van der Linden, op dertig meter van het Friese doel. Het schot van de verdediger ketste via de lat en de doellijn nogmaals op de lat, maar ging er niet in. Opvallend genoeg moest na Kolder ook de spits van Heerenveen, Mark Uth, al vroeg naar de kant. De Duitse topschutter raakte geblesseerd en werd vervangen door Henk Veerman. De invaller kreeg kort na rust een grote kans, maar stuitte op Cummins. Heerenveen, dat in de play-offs op jacht gaat naar een Europees ticket, kwam vlak voor tijd op voorsprong via Lerin Duarte. Wesley Verhoek trok de stand in de laatste minuut echter gelijk: 1-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen