1013 okt '15 18:51

Tienduizenden Oostenrijkers de straat op

Auteur: ANP Nieuws

WENEN (ANP/RTR) - Meer dan 20.000 mensen zijn zaterdag de straat opgegaan in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen om hun steun uit te spreken voor de vluchtelingen en te protesteren tegen de recente groei van de anti-immigratiepartij FPÖ in de peilingen.Alleen al vorige maand kwamen meer dan 200.000 vluchtelingen het land binnen.De demonstranten liepen naar de parlementsgebouwen in de hoofdstad, terwijl ze spandoeken droegen met leuzen als 'Naar binnen de vluchtelingen, eruit met de FPÖ' en 'Geen muren om Europa'.BurgemeesterFPÖ-leider Heinz Christian Strache, die heeft gezworen de christelijke en westerse identiteit van Oostenrijk te beschermen, heeft zich verkiesbaar gesteld als burgemeester van Wenen.

EPA
EPA

Alleen al vorige maand kwamen meer dan 200.000 vluchtelingen het land binnen.

De demonstranten liepen naar de parlementsgebouwen in de hoofdstad, terwijl ze spandoeken droegen met leuzen als 'Naar binnen de vluchtelingen, eruit met de FPÖ' en 'Geen muren om Europa'.

Burgemeester

FPÖ-leider Heinz Christian Strache, die heeft gezworen de christelijke en westerse identiteit van Oostenrijk te beschermen, heeft zich verkiesbaar gesteld als burgemeester van Wenen. Die verkiezingen worden over een week gehouden. Hij wil een hek om Oostenrijk bouwen om de stroom vluchtelingen tegen te houden.

In september vroegen 9000 mensen asiel aan in het land met 8,5 miljoen inwoners, de andere vluchtelingen reisden verder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen