10125 nov '15 06:53Aangepast op 25 nov '15 08:11

Brussel kan weer met de metro en naar school

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - Het hoogste dreigingsniveau is nog steeds van kracht in Brussel, maar toch gaan woensdag scholen weer open.

EPA
EPA

Ook de metro rijdt weer in de Belgische hoofdstad. Wel houden honderden agenten schoolgebouwen in de gaten en wordt ook de metro door de politie bewaakt.

Van alle 69 metrostations zijn er 35 opengegaan, meldt het Brusselse ov-bedrijf MIVB. Voorlopig rijdt de metro tussen 06.00 en 22.00 uur. Normaal is dat vanaf 05.30 uur tot middernacht.

De opening van scholen en de metro moet ervoor zorgen dat het openbare leven in Brussel verder op gang komt. Dinsdag openden al steeds meer winkels, musea en attracties de deuren. Wel werd het straatbeeld in het centrum en bij belangrijke locaties nog gedomineerd door militairen en agenten en dat zal ook de komende dagen nog zo zijn.

Sinds zaterdag geldt het hoogste dreigingsniveau in Brussel, wat betekent dat de dreiging van een aanslag ,,ernstig en zeer nabij is''. De Belgische autoriteiten jagen met man en macht op Salah Abdeslam, een vermoedelijke dader van de aanslagen in Parijs, en zijn eventuele handlangers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen