1017 mei '15 23:08

Sevilla op weg naar tweede finale op rij

Auteur: ANP Nieuws

SEVILLA (ANP) - Sevilla lijkt zich op te kunnen maken voor de tweede finale in de Europa League op rij.

EPA
EPA

De bekerhouder was in de eerste wedstrijd in de halve finales tegen Fiorentina met 3-0 te sterk. Aleix Vidal kwam twee keer tot scoren, waarna Kevin Gameiro het derde doelpunt maakte.

De return is volgende week in Florence. Mocht Sevilla daar standhouden, plaatst de ploeg zich voor de vierde keer voor de finale van het tweede Europese bekertoernooi. De vorige drie keer mocht Sevilla de beker vervolgens ook omhoog houden. In 2005-2006 en 2006-2007 won de ploeg de UEFA Cup, de voorlopig van de Europa League. Vorig jaar werd Benfica na strafschoppen verslagen.

Fiorentina was zeker niet kansloos in het stadion Ramón Sánchez Pizjuan. Al na vijf minuten had Mario Gomez kunnen scoren, maar de Duitser schoot vrij voor doelman Sergio Rico net over. Vervolgens kwam Sevilla op fraaie wijze op 1-0. Spits Carlos Bacca behield in het drukke strafschopgebied het overzicht en bediende de mee opgekomen rechtsback Vidal. Die plaatste de bal keurig in de verre hoek. Dat het een minuut later geen 1-1 stond mocht Matías Fernández zich aanrekenen. De Chileen schoot van dichtbij voor een vrijwel leeg doel naast. Ook Mohamed Salah kwam even later niet tot scoren.

Minder kansen nodig

Sevilla, dat in de groep nog als tweede eindigde achter Feyenoord, had minder kansen nodig om te scoren. Vlak na rust vergrootte Vidal de voorsprong naar 2-0. De Spanjaard stoomde opnieuw op aan de rechterkant, zag hoe doelman Neto in zijn schijnbeweging trapte en schoof de bal eenvoudig in de korte hoek.

Een kwartier voor tijd maakte de net ingevallen Gameiro de opdracht voor Fiorentina nog wat moeilijker. De Fransman veranderde een geplaatst schot van opnieuw Vidal dusdanig van richting dat doelman Neto voor de derde keer geslagen was (3-0). De Spanjaarden kwamen vervolgens niet meer in de problemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen